Nieuws

 • HULP NODIG? Laat ons jou helpen!

  WIJ STAAN VOOR JE KLAAR! Onze trainers maken graag tijd voor je vrij om je...

  Lees meer
 • Open op feestdagen

  Wij zijn alle dagen van het jaar geopend. Wel kunnen op feestdagen andere ope...

  Lees meer
Meer nieuws

De Body & Mind lessen van Daily-Fit in Oss en Wijk bij Duurstede


Pilates

Bij Pilates oefen je jezelf geestelijk en lichamelijk fitter en sterker te maken. Oefeningen worden in rustig tempo en doordacht uitgevoerd, waardoor Pilates ook geschikt is voor mensen met (herstellende) blessures. Ook voor deelnemers die moeite hebben om de choreografie van sommige andere groepslessen te volgen, is Pilates een verademing! Werken vanuit het het eigen lichaam is het uitgangspunt, maar er wordt ook gewerkt met dynabanden, gewichtjes of ballen. Een Pilatesles duurt 60 minuten en bestaat uit een opwarming, een serie oefeningen en een ontspannen afsluiting. Alle benodigde materialen zijn beschikbaar bij Daily-Fit.

Yoga

Ben je op zoek naar balans en meer ontspanning, wil je tot rust komen, leniger en krachtiger worden of je ademhaling verbeteren? Dan is Yoga iets voor jou! Yoga is niet prestatiegericht; Je leert rekening te houden met je eigen fysieke grenzen en je beweegt binnen je eigen mogelijkheden. Yoga is daarom geschikt voor elk bewegingsniveau en elke leeftijd. Hieronder een korte beschrijving van al ons Yoga-aanbod. Een Yogales duurt 60 minuten en bestaat uit een opwarming, een serie oefeningen en een ontspannen afsluiting. Alle benodigde materialen zijn beschikbaar bij Daily-Fit.

Vinyasa Yoga

Deze les is erop gericht om je kracht en flexibiliteit te trainen, je energie te laten stromen en in contact te zijn met je kern en je lichaam. Een krachtige manier om jezelf te aarden voordat de dag haar vorm heeft aangenomen en vanuit die gronding in regie te zijn, om meer rust en ruimte te ervaren.

- We werken met een combinatie van stretch-, power- en relaxhoudingen - Gecentreerd rond een thema - De les is toegankelijk voor alle niveaus

Flow Yoga

Flow Yoga is een dynamische vorm van Yoga, waarin verschillende houdingen elkaar afwisselen op het ritme van de adem. De voortdurende focus op adem en beweging helpt om de aandacht in het nu te brengen. Flow Yoga brengt niet alleen de geest tot rust, maar het vergroot ook kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit én het brengt het stressniveau omlaag. Een mooie aanvulling op workouts of elke andere vorm van beweging die bijdragen aan een gezonde en gebalanceerde leefstijl.

– Werken aan balans en evenwicht – Mentale focus op diverse onderdelen van het lichaam – Soepel houden van spieren en bindweefsel 

Hatha Yoga 

Hatha Yoga is een basisvorm van Yoga. Bij deze les is er evenwicht tussen inspannende en ontspannende oefeningen. Naast een serie houdingen zijn een korte meditatie en ademhalingsoefeningen vaste onderdelen van Hatha Yoga.

– Geschikt voor elk niveau – Veel aanwijzingen – Evenwicht in ontspanning en inspanning 

Yin Yoga 

Yin Yoga is een rustige en meditatieve Yogastijl. Door twee tot vijf minuten in een (liggende of zittende) houding te blijven, worden niet alleen spieren, maar ook bindweefsel en gewrichten aangesproken. Dit zorgt voor onderhoud en gezond houden van spieren, botten en gewrichten. 

– Geschikt voor elk niveau – Meditatieve vorm van Yoga – Langer in houdingen blijven – Soepel houden van spieren en bindweefsel 

Nidra Yoga

Bij Nidra Yoga wordt het bewustzijn tussen waken en slapen gebracht; Een staat die normaal gesproken bereikt wordt in diepe slaap. Bij Nidra Yoga trekken zintuigen zich terug, op het gehoor na, en wordt de aandacht naar binnen gebracht. Al liggende is er bewustzijn van alles om je heen. Een bodyscan leidt je langs de verschillende lichaamsdelen; Dat gaat relatief snel, om in slaap vallen te voorkomen. Daarna word je geleid door de verschillende sensaties of visualisaties van het lichaam. Tenslotte wordt er weer contact gemaakt met het lichaam en als je er klaar voor bent, richt je je aandacht naar buiten en ervaar je rust en kalmte. 

– Geschikt voor elk niveau – Meditatieve vorm van Yoga

Hatha/Yin

De eerste helft van de les bestaat uit Hatha Yoga, waarbij lichaam en geest door middel van diverse houdingen worden getraind. De fysieke houdingen zorgen voor een toename van kracht en flexibiliteit. Door daarbij aandacht te geven aan lichaam en ademhaling, neemt het bewustzijn van de geest toe. De tweede helft van de les bestaat uit Yin Yoga. Daarin zijn de houdingen vooral gericht zijn op herstellen, versterken en versoepelen van bindweefsel en gewrichten; De houdingen rekken dieperliggende spieren en maken ze los. 

– Een Hatha/Yin Yogales biedt een verrassende Body&Mind ervaring.

Hatha/Nidra

Een voldaan gevoel door inspanning en ontspanning, daar draagt deze combinatieles aan bij. De eerste helft van de les bestaat uit Hatha Yoga, waar een vloeiende combinatie van adem en beweging ervoor zorgt dat afvalstoffen worden afgevoerd, er nieuwe energie ontstaat en ontspanning is. Op die ontspanning wordt doorgegaan met Nidra Yoga, in de tweede helft van de les, door het bewustzijn tussen waken en slapen te brengen: een diepe ontspanningssessie waarin je je bewust bent van alles om je heen en die gelijk staat aan vier uur slaap. 

– Een Hatha/Nidra Yogales biedt een rustige en complete Body&Mind ervaring.

Yin/Nidra

De eerste helft van de les bestaat uit Yin Yoga, gericht op het ontspannen van zoveel mogelijk spieren. Vanuit die ontspanning wordt de overgang gemaakt naar het tweede deel van de les, waarbij Nidra Yoga wordt beoefend. Bij Nidra Yoga wordt het bewustzijn tussen waken en slapen gebracht: een diepe ontspanningssessie waarin je je bewust bent van alles om je heen en die gelijk staat aan vier uur slaap.

– Een Yin/Nidra Yogales biedt een kalme en ontspannen Body&Mind ervaring.

Neem een kijkje op ons lesrooster om te zien wanneer je een les kunt volgen.

 

Nieuws

 • HULP NODIG? Laat ons jou helpen!

  WIJ STAAN VOOR JE KLAAR! Onze trainers maken graag tijd voor je vrij om je...

  Lees meer
 • Open op feestdagen

  Wij zijn alle dagen van het jaar geopend. Wel kunnen op feestdagen andere ope...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Daily-Fit Wijk bij Duurstede
Lekdijk oost 13a
3961 MB Wijk bij Duurstede
0343 760160
Daily-Fit Oss
Obrechtstraat 15
5344 AT Oss
0412 489547
 • PERSONAL TRAINING

  PERSONAL TRAINING

  Wij vinden goede begeleiding belangrijk, u ook?

  Lees meer
 • Voeding

  VOEDING

  Val effectief en gezond af met onze voedings- en beweegexperts

  Lees meer
 • GROEPSLESSEN

  GROEPSLESSEN

  Meer dan 40 groepslessen per week! Welke past bij jou?

  Lees meer