Nieuws

 • HULP NODIG? Laat ons jou helpen!

  WIJ STAAN VOOR JE KLAAR! Onze trainers maken graag tijd voor je vrij om je...

  Lees meer
 • Open op feestdagen

  Wij zijn alle dagen van het jaar geopend. Wel kunnen op feestdagen andere ope...

  Lees meer
Meer nieuws

BLOG

 

Dag 1 - Sportvasten Mark
Zo’n eerste dag valt eigenlijk wel mee. Vandaag werkte ik thuis dus kon ik in mijn eigen ritme wennen aan het nieuwe dieet. Vanochtend gewogen bij Karin en samen het doel vastgesteld: -5 kg. Moet kunnen toch? Daarna gelijk maar ‘in de vetverbrandingsmodus’ aan het sporten gegaan. Als je gewend bent om stevig aan de gewichten te hangen is cardio op een hartslag van max 130 wel even wennen. Ik kreeg ook van twee mijnheren links en rechts van mij ‘the pussy look’ ?. Hun leeftijd zeker +20 met die van mij maar ze stampten er aardig op los! Mijn verklaring “Tja..sportvasten” mocht ook niet baten....Haha!
Het eten is aardig goed te doen. De poeders zijn best goed te drinken en met een goed glas water zit je al snel vol. Maar zoals ik al zei: Dag 1 is altijd de makkelijkste. Morgen heb ik een aantal afspraken in Zwolle bij mijn opdrachtgever mét lunch. BAM! Daar wordt ruggengraat verwacht. We gaan het meemaken! Gaat me lukken! ??Morgen horen jullie weer van me!

Groeten,
Mark


Dag 2 - Sportvasten Mark  - Skitaart
Serieus, ik werd dus vanochtend wakker met de smaak van Skitaart. En de hele dag zie ik dat ding voor me. Ik denk dat mijn lijf in de ‘suiker-afkick-modus’ begint te komen. Maar waarom dan in vredesnaam Skitaart... Joost mag het weten... of in dit geval Lakerveld ?. Los van die taart is het vandaag ook niet makkelijker dan gisteren. Mijn maag vraagt zich continu af waar de inhoud blijft om vervolgens onder luid protest maar weer genoegen te nemen met koffie of water... Half uurtje sporten op ‘halve kracht’ gaat nog steeds lekker. Waar ik mij gisteren nog druk maakte om de lunch, merkte ik vandaag dat de term ‘sportvasten’ niet alleen in Wijk bij Duurstede bekend is. Toen ik bij mijn opdrachtgever schoorvoetend kenbaar maakte dat ik met een vastenkuur bezig was, pikte de kantinedame dit feilloos op. “Hoeveelste dag?”. Met twee peace-vingers in de lucht zei ik :”Afbouw”. “Groenten?”, was haar antwoord. Ik knikte. Zo zie je maar, waar je in zo’n situatie denkt dat je moeilijkheden gaat verwachten kan het soms toch maar eens onwijs meevallen.
Ja, los van die Skitaart dan hè... Mag toch hopen dat ie morgen uit mijn hoofd verdwenen is...Groeten,
Mark


 

Dag 3 - Sportvasten Mark

Ik blijf het verbazend vinden dat je lijf de hele dag blijft werken op water, koffie, sap en wat pillen. En ik verbaas me ook over het feit hoe ik dag drie zonder al te veel moeite vol heb gehouden. Nu sta is als teamtrainer vaak voor een groep, zo ook weer vandaag. Gelukkig had ik vandaag een medespreker in de vorm van mijn knorrende maag. Nou ja knorrend... ik weet nu hoe het voelt om dicht bij een raketlancering te zijn....qua geluid dan. ?. Om het effect wat te verhogen kun je dan een groot glas water drinken. Dan klinkt het net als een ontploft bubbelbad. Heerlijk. En dan net doen of het iemand anders is. Ik had genoeg deelnemers in de training om even naar te staren als er weer een borrel opkwam. Tja...je moet deze dagen je pleziertjes houden toch?  Inmiddels geeft de weegschaal al -1,5 kg. aan. Zal vooral vocht zijn denk ik maar is ook niet belangrijk. Ik voel me lekker en ondanks dat je toch moet werken heb ik wel het idee dat ik voldoende energie heb om mijn werk te doen. Ik denk niet dat ik nu een marathon moet gaan lopen, maar dat was sowieso al niet een uitdaging waar ik warm voor draai. Morgen start de échte vastendag. Omdat je nu al minder suiker binnenkrijgt beginnen mijn wangen te tintelen van de tomatensoep die ik net op heb. Gekke gewaarwording. Of de soep was te warm ?. Maar tot nu toe geen blaren. Eerst nu maar even een half uurtje sporten.
Goed weekend!Groeten,
MarkDag 4 - Sportvasten Mark
De eerste dag écht vasten zit er bijna op. Geeft mij weer de overtuiging dat je sportvasten goed moet plannen. Denken dat je naar een feestje kunt en alleen maar water kan drinken is echt een illusie. Het is óf eenzame opsluiting met Netflix of toch maar gewoon gaan werken, want dat gaat prima!
Honger heb ik niet gehad maar voelde me na het sporten wel ff flauw. Een Opkikker doet wonderen.
Grappig is ook dat de “Switchstrips” (de urinestrips om te checken of de vetverbranding is begonnen) hier is huis een andere benaming hebben gekregen. Zoonlief is erg meelevend en roept als ik met zo’n ding richting toilet ga: “Make the piss!”. Ach ja...pubers. In ieder geval gaf de weegschaal vanochtend -2.1 kg. aan. Niet dat het alleen maar in het gewicht gaat maar het stimuleert wel. Maandagochtend ben ik op de helft en ben ik benieuwd wat ie dan aangeeft...??
...en vergeet de “pisstrip” niet zegt zoonlief. Nee...inderdaad als die morgen paars kleurt is het begonnen!
Groeten,
Mark


 

Dag 5 - Sportvasten Mark
Ik denk nu te weten wat het is als je als vrouw over een Predictor stick plast en erachter komt dat je zwanger bent. En nee het is geen wonder, maar ik kwam toch lichtelijk trots de kamer is dat de vetverbranding is begonnen. Ik zag een paars vierkantje in categorie 3!! Voor mijn beeld niet echt overtuigend, dus we gaan morgen nog even een dagje door met het échte vasten. Maar het begin is er! Verder vond ik gisteravond achter in de kast onze juicer die ik twee jaar geleden heb gekocht. Ik dacht waarom niet? Dus vanmiddag in plaats van een simpel sapje een appel en spinazie er doorheen gedrukt om wat afwisseling te krijgen. Inmiddels heeft de juicer nu een vaste plek op het aanrecht. Het paarse vierkantje gaf me ook wel weer een goede boost om ‘s middags tóch naar het feestje in de straat te gaan waar je in die 10 dagen het meest tegenop zag. Gewoon gedaan en ondanks het feit dat de hele vitrine van een cafetaria en pizzeria voorbij kwam hield ik het stug bij het water. Ik kan dit dus.
We zijn op de helft!!

Groeten,
MarkDag 6 - Sportvasten Mark
Ik had vandaag een dagje thuis gepland omdat ik dan opgekruld in de foetushouding onder een dekentje op de bank zou liggen kijkend naar ‘My 600-lb Life’...
Maar nee, ik moest toch op pand naar Zwolle voor de opstart van een nieuw project. Daar ging ik dan, gewapend met 100 ml appelsap, een gele visolie en een witte CalMagZink pil en natuurlijk de befaamde metabolic switch zakje poeder. Wonderbaarlijk goed ging het. En dat vind ik toch nog steeds verbazend. Met een paar koppen koffie en een paar glazen water ging het voor mij eigenlijk best prima. Dit keer ook geen bijval van een ‘meepratende’ buik.
In de avond naar Daily-Fit voor een kwartiertje fietsen (zie foto), één rondje eGym en een kwartiertje cross-trainer. Alles op een rustig tempo zodat ik in de optimale vetverbranding blijf. Lekker ook dat iedereen op de hoogte is. Zowel Coach Karin als Gerda, Bram en Bas kwamen even vragen hoe het ging. Best prettig als je op de helft zit! Maar los van dat alles mag ik morgen weer KAUWEN. Dat is iets waar ik enorm naar uitkijk. En ja, de minus 3,5 kg geeft echt wel een boost maar man, man, laat die kaken maar klapperen. Daar zijn ze voor gemaakt!

Groeten,
Mark


 

Dag 7 - Sportvasten Mark
Hoe suf dat je kunt genieten van het kauwen van een appel. Als je dus een appel eet is het eerst een soort pets van de tanden door de schil, gevolgd door een langzaam scheurgeluid om vervolgens te eindigen met een kleine pets! (tenminste...als je zo lui bent geweest om de appel níet te schillen). Er was gelukkig niemand thuis vanochtend want het moet een onwijs suf gezicht zijn geweest om iemand in zwijm een appel te eten. Ik had het pas door toen ik in mijn linkerooghoek twee katten naar me zag kijken alsof ik zojuist vanuit Mars in onze keuken was geteleporteerd. De rest van de dag heb ik me overigens ook gewoon gedragen... Grappig om te merken is dat je smaak ook beter is geworden, en ik weet haast zeker dat dit komt door de minimale inname van suiker. (eigen invulling, niet wettelijk bewezen) Ik wil dat suikerloos proberen vol te houden. Inmiddels geeft de weegschaal -4,4 kg aan. En je begint het nu echt te zien. Ik mijn gezicht maar ook om mijn middel. Na het avondeten zat ik echt vol van 200 gr groenten en 150 gr witte vis. We gaan zo weer aan de thee. Trouwens, naast de afgestofte juicer stond een beker en een slabak (zie foto). Ook weer zo’n diepte-investering van de AH punten die we maar weer eens van stal gaan halen om daar de lunch in kwijt te kunnen. Beker voor kwark en muesli ook een uitkomst.
#maketheswitch #enruimgelijkjekeukenkastop

Groeten,
Mark


 

Dag 8 - Sportvasten Mark
Als ik zo doorkijk naar dag 9 en 10 vind ik dat ik op dag 10 behoorlijk ‘veel’ mag eten. Kan volgens mij geen kwaad om dit dieet de komende tijd vol te houden. Het voelt ook goed.
En ik weet niet of iemand de laatste mode trends heeft gevolgd? Ik dacht namelijk dat ik in mijn kast een aantal skinny- en slimfit jeans had liggen maar sinds vandaag brengt dit mij weer terug naar een aantal jaar geleden toen de baggy trousers helemaal in waren. Ook niet gek als je bijna de -5 kg aan gaat tikken. Uiteraard een beetje overdreven maar het zit wel allemaal wat ruimer. Tipje: metabolic switch echt rustig drinken! Als je de behoefte hebt om dit goedje in één keer achterover te tikken, maak je dan op voor een plaatselijk en kortdurende Gummybeer act. (Voor de mensen boven en onder de 43 jaar https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Gummi_Beren)
Ik weet ook niet precies wat het veroorzaakt maar in het boek wordt er meerdere keren melding van gemaakt. Ik weet nu ook hoe een stuiterballen zich moet voelen...
Morgen weer een dagje thuiswerken en vrijdag tijdens een teamuitje maar eens kijken of ik het dieet ook extern kan uitvoeren. Komt vast goed! We zijn er bijna! We zijn er bijna!

Groeten,
Mark


 

Dag 9 - Sportvasten Mark
Ik denk dat iedereen wel eens naar de afhaalchinees is geweest. In de bestelling lijkt een Indische rijsttafel voor 2 personen misschien wel een beetje weinig voor de hele bende dus bestel je nog een bak bami en een portie saté erbij....loempiaatje. En ff snel een biertje als ze alles voor je in de bakken doen. Daar loop je dan over straat met 48 kilo voedsel en intussen vraag je jezelf af of je niet beter de hele straat had kunnen uitnodigen in plaats van alleen de buurtjes. Nadat alles is uitgeladen en overal op tafel is neergezet, begin je met eten. Nasi, Foe Yong Hai, Babi Pangang, Koe Yu Luk,.. bord leeg. Oh kak! De saté en kroepoek vergeten. Bord 2! Samen met de bami en nog een keer die Babi Pangang probeer je elk plekje lucht dat in je maag aanwezig is nog te vullen met bord twee. Gebakken banaan erbij, toch nog een beetje Babi Ketjap. Na 30 minuten aan tafel voel je je als een handgranaat die binnen 8 seconden dreigt te ontploffen. Je kunt niks meer zeggen, je ademhaling verdubbelt en de zweetdruppels staan op je voorhoofd. “Iemand nog een loempia?”, vraagt je moeder kijkend naar alles wat er nog over is. “Daar kunnen we de hele week nog van eten!”, is het standaard antwoord om de pijn van verspilling nog een beetje te verzachten. Ik voelde mij vandaag na het avondeten dus een handgranaat. En dan waren het 150 gr bietjes en net iets meer dan 150 gr kipfilet (en dat is écht een berg!) en dan moesten de pillen er nog bij. Dacht echt dat ze via mijn neus weer naar buiten zouden schieten... Zo zie je maar lijkt erop alsof je maag ook kleiner wordt. Bijkomend voordeel bij elke vervolgmaaltijd na Make the Switch.

Tip: Wel ff met een boogje om de afhaalchinees...

Groeten,
Mark


 

Dag 10 - Sportvasten Mark
De laatste dag. De laatste keer Gummiebeer-poeders, witte pillen, gele pillen en paarse pil. De laatste keer plassen over een stripje en het afwegen en pellen van de pistachenoten. Pistachenoten? Yep. In het dieet mag je op een aantal dagen na het diner pistachenoten. En die moet je dan pellen. En als ik iets irritant vind dan is dat wel het pellen van pistachenoten. Want ik haal altijd als een soort van slechte grabbelton-ervaring altijd die dichte noten óf de lege schillen uit de zak. Niet te doen. Hoorde overigens gisteren pas dat ze ook gepeld te koop zijn bij Tim. Fijn om daar op dag 10 achter te komen, had me in ieder geval wat gekneusde vingertoppen gescheeld.
En nu Mark? Nooit meer suiker? Nou, zeker wel minder maar we gaan écht wel weer wijntjes drinken en binnenkort duik ik ook echt weer in die Skitaart! Je hebt nu alleen een basis waar je op terug kan vallen als je even wil resetten. Daarbij krijg je een steuntje in de rug met een paar maanden ‘Keep the Switch’ zodat je nog één dag in de week het ritme vast zou kunnen houden.
En ik mag gewoon weer mijn vaste fitness rondjes op de fiets, crosstrainer en eGym maken. Ook weer lekker. Nu alleen met ongeveer 5 kilo minder Mark.
Ook een tip voor de mensen die met Sportvasten willen beginnen: doe het samen, schrijf het van je af of maak anders gebruik van coaches Karin of Gerda. Je mag ze in die dagen altijd appen..,daar zijn ze voor! Ook al kom je snikkend of jankend Daily-Fit binnen met de koekjestrommel, 48 kilo Indische rijsttafel en een hele Skitaart in je hand, ze nemen echt wel de tijd voor je om te kijken of ze je weer in de goede vibe kunnen krijgen. En anders halen ze vast wel drie bordjes en 3 vorkjes om in ieder geval een begin te maken met de taart. Uiteraard mag je mij ook altijd aanschieten als je meer ervaringen of details wil weten! Ben natuurlijk geen coach, maar wel een ervaringsdeskundige.
Iedereen bedankt voor de reacties en berichtjes en natuurlijk alaaf! Een goed weekend en een feestelijk karnaval!

Groeten,
Mark


 

Heb jij ook interesse om te gaan sportvasten?
Maak dan een afspraak met Gerda of Karin voor meer informatie.

 

 

Nieuws

 • HULP NODIG? Laat ons jou helpen!

  WIJ STAAN VOOR JE KLAAR! Onze trainers maken graag tijd voor je vrij om je...

  Lees meer
 • Open op feestdagen

  Wij zijn alle dagen van het jaar geopend. Wel kunnen op feestdagen andere ope...

  Lees meer
Meer nieuws

Contact

Daily-Fit Wijk bij Duurstede
Lekdijk oost 13a
3961 MB Wijk bij Duurstede
0343 760160
Daily-Fit Oss
Obrechtstraat 15
5344 AT Oss
0412 489547
 • PERSONAL TRAINING

  PERSONAL TRAINING

  Wij vinden goede begeleiding belangrijk, u ook?

  Lees meer
 • Voeding

  VOEDING

  Val effectief en gezond af met onze voedings- en beweegexperts

  Lees meer
 • GROEPSLESSEN

  GROEPSLESSEN

  Meer dan 40 groepslessen per week! Welke past bij jou?

  Lees meer